شهابنیوز ـ بیست و پنجمین اجلاس روسای آموزش و پرورش سراسر کشور به مکان مناسبی تبدیل شد تا حجتالاسلام و المسلمین «محسن قرائتی» رییس سازمان نهضت سوادآموزی که چهرهای آشنا برای بسیاری از خانوادههای ایرانی است، تقسیمبندی تازه و بدیعی را از نگاه خود درباره «جوانان ایران» ارایه دهد.
قرائتی که علاوه بر رییس سازمان نهضت سوادآموزی به عنوان معاون وزیر آموزش و پرورش نیز شناخته میشود، طی سخنرانی خود در این اجلاس تاکید کرد که جوانان را میتوان به چهار دسته «توتی»، «اناری»، «نارگیلی» و «گردویی» تقسیمبندی کرد.
وی که در زمینه استعدادیابی جوانان سخن میگفت در توضیح دسته اول جوانان یعنی جوانان «توتی» یادآور شد: برخی جوانان با یک تکان دادن، مثل «توت» سرازیر میشوند، مثل اعضای بسیج که با یک فراخوان، خیلی از جوانان مخلص بسیجی در مراکزشان گردهم میآیند.
قرائتی درباره دسته «انار»ی نیز تاکید کرد: برخی استعدادهای جوانان مثل انار است، یعنی باید دانه دانه به سراغشان رفت و رو در رو و خصوصی با آنها صحبت و آنها را شناسایی کرد که البته این افراد معمولا قابل دسترس هستند.
رییس سازمان نهضت سوادآموزی درباره سومین دسته جوانان یعنی جوانان نارگیلی نیز گفت: اما برخی دیگر از جوانان همچون نارگیل به فراز ارتفاع درخت مستقر هستند و دستیابی و شناسایی آنها مشکل، پوست آنها، ضخیم و استعدایابی آنها نیازمند صبر و تحمل لازم است، اما وقتی که استعدادشان شکوفا میشود، متوجه میشویم که چقدر سفید و شیرین هستند.
معاون وزیر آموزش و پرورش درباره دسته چهارم از تقسیمبندی بدیع خود یعنی جوانان «گردو»یی هم یادآور شد: برخی جوانان نیز همچون گردو، ریز نقش، پنهان شده در بین برگان درختان و با پوست و غشائی سخت هستند که رسیدن به مغز پرثمر آنها کار سنجیده، مستمر و پرحوصلهای را میطلبد.
قرائتی در بخش دیگری از سخنرانی خود امتیاز ویژه آموزش و پرورش ایران نسبت به آموزش و پرورش در کشورهای دیگر، را الهی بودن آن برشمرد و خاطرنشان کرد: رسالت آموزش و پرورش، هدایت نسل بر مبنای دین حق است؛ والا در هر جای دنیا آموزش و پرورش وجود دارد.
رییس سازمان نهضت سوادآموزی و دبیر ستاد اقامه نماز، با مهم شمردن کاربرد تمثیل در ارائه پیامهای درسی، همچنین خاطرنشان کرد: حرفها و پیامها، با تمثیل یا خنده، بهتر در ذهن دانشآموزان ماندگار میشود؛ لذا ما باید فرهنگ خنده را گسترش دهیم و خندههای حکیمانه و پندآموز را باب کنیم.